Soepel

Online Videos by Veoh.com

Zelf weet ik niet veel van noten lezen, maar qua structuur lijkt Joni’s Black Crow mij niet het ongevaarlijkste liedje. Als ik dan weleens droom, dat ik op dat podium in New York City mag komen om tijdens een tv-registratie aan Joni zelf te laten zien dat ik met haar compositie geenszins in mijn maag zit, zou ik het als RICHARD THOMPSON willen doen. Ik zou dan ook aan de organisatie vragen of Larry Klein met zijn vrienden op de achtergrond mee mochten doen, want Jaco Pastorius is niet meer en het zal je toch niet gebeuren, dat begeleiders van treurig allooi het spoor binnen die vier minuten helemaal bijster raken. Dan kan Greg Leisz-lapsteel misschien even iets voor zichzelf gaan doen en pas inspringen als ik van mijn Fender zes snaren tegelijk zou breken.
Als Larry dan alleen zou komen als hij zijn trompetist  mocht meenemen om het toneel wat aan te kleden, zou daar ook wat mij betreft geen breekpunt van gemaakt behoeven te worden.

Online Videos by Veoh.com

En kom, als er tijdens de opname dan een act niet komt opdagen en de organisatie alle kleedkamers langs gaat met de vraag wie misschien nog een Joni-liedje kan spelen zonder te repeteren, zou het natuurlijk helemaal kicken zijn als ik zou kunnen antwoorden: Heeft iemand Woodstock al gedaan? Zou ik wel kunnen, met een celtic feel!

4 Reacties

 1. Mirre

  Ik denk met je mee.
  Ik denk
  dat ik er anders over denk.
  Ik denk dat je van sommige liedjes af moet blijven.

  Dat risicovol, onglad, uit zijn tenen,
  vind ik een erg mooie gedachte.

  Zou het de tijd van het jaar zijn, al dat denken?

 2. admin (Auteur bericht)

  @ Mirre
  Ik hoor ook wel, dat het er net tegenaan is allemaal. Risicovol, onglad, uit zijn tenen. En gewoon met Woodstock komen als niemand verder iets heeft. Risicovol, onglad en uit je tenen. En meer weten dan het kunstje waarvoor ze je hebben ingehuurd en daarmee niet ongevraagd te koop lopen. En dat van toepassing op het hele leven, alsmede goed zijn voor je vader en moeder en geen storend gedrag vertonen en je er niet op laten voorstaan dat je iets kan terwijl anderen van een afstandje kunnen zien, dat het helemaal niet zo bijzonder is wat je doet. En natuurlijk lekker spelen in het goede tempo. Ik denk nog even verder na.

 3. admin (Auteur bericht)

  @ Mirre
  De liefde gaat dieper dan de vraag of zijn stem geschikt is voor Joni-liedjes. Hoe zal ik dat nou eens uitleggen.

 4. Mirre

  Begrijp dat jou liefde voor RT erg diep zit, en hij heeft idd een aantal mooie liedjes gemaakt.
  Vind dat het karakter van zijn stem niet goed combineert met deze liedjes van Joni.

Geen reacties toegestaan.