Girlpower

Samen uit, samen thuis

Dit is plaatje uit archief.
De dames waren net landelijk in het nieuws geweest omdat ze een college vormden, geheel samengesteld uit deelnemers aan het favoriete geslacht. Nationale publiciteit met een niks-aan-de-hand onderwerp, het summum van presteren in Calimeroland. Ze vertoonden zich op bordes van stadhuis en wuifden op koninginnedag koninklijke harmonie toe. Het grote op de kaart zetten kon een aanvang nemen, in Scheldestad zou het elke dag koninginnedag zijn en ook waren ze van plan elke raadsvergadering bij te wonen.

Achteraf blijkt dit unieke opname. Onderaan Tineke’s robe dient zich onmiskenbaar het begin van een windje aan.

1 Reactie

 1. Gosse

  Van dat damesplan (elke raadsvergdering bijwonen) is tijdens het “moment supreme” niets terecht gekomen, getuige het volgende:

  College Vlissingen valt
  Het doek is gevallen voor het Vlissingse college. De crisis rond het Scheldekwartier heeft ertoe geleid dat de gemeenteraad donderdagavond met zestien tegen twaalf stemmen het vertrouwen in de burgemeester en wethouders heeft opgezegd.

  In de motie van wantrouwen wordt gesteld dat het college geen vertrouwen heeft in de raadsleden, dat een groot gedeelte van de raad geen vertrouwen heeft in de capaciteiten van het college, dat het college geen moeite doet om de verstandhouding met het personeel te herstellen en dat het college hierdoor geen vertrouwen meer heeft van de ambtenaren.

  Het initiatief voor de motie kwam van de SP en GroenLinks. Zij kregen verder steun van de VVD, de Lokale Partij Vlissingen, de ChristenUnie, de POV en G. Eckhardt van de Partij Souburg Ritthem. De doorslag werd gegeven door het CDA die daarmee haar eigen wethouder, C. Seijbel, naar huis stuurde. Seijbel was overigens donderdag niet bij de raadsvergadering aanwezig. Zij zit in het buitenland.

  Bron: PZC

Geen reacties toegestaan.