Washington Square 1988

Sinds 1988 ben ik verliefd op New York City.
Van NOS-Radio mocht ik er als EBU-representant gaan kijken teneinde met Amerikanen, Canadezen en een Fin plannen te smeden voor een conferentie over publieke radio in Europa en de Verenigde Staten. Er waren twee sessies in een kamer bij NBC op Manhattan, compleet met van die vergadersetjes, die je altijd ziet als Balkenende bij Poetin op visite is: notitieblok met schrijfgerei, diverse mineraalwateren. Ik keek m’n ogen uit. Van de gelegenheid maakte ik tevens gebruik correspondent Bernard Hammelburg op te zoeken in Larchmont NY ter voorbereiding van het radioprogramma over de presidentsverkiezingen in november van dat jaar (Bush-Dukakis). In veel opzichten is een dergelijke missie vandaag niet goed meer voor te stellen.

Ik heb eraan overgehouden, dat ik nog elke dag een shot New York nodig heb. Even lezen in lijfblad The New Yorker, even luisteren naar WFUV, New York Times scannen. Wat het is? Energie, talent, efficiency. Ook zonder marathon dodelijk vermoeiend, maar op tijd eten en naar bed zijn daarvoor het recept. Wanneer gaan we weer?

2 Reacties

  1. sjef

    “Take a stroll downtown and run the gauntlet…”
    Talking Big Apple 75 – Loudon Wainwright III

  2. Mirre

    Daar mogen ze me best een paar dagen los laten met mn camera

Geen reacties toegestaan.