Snietklaas

Wil de echte clown opstaan?

Hij is er weer.
Onbegrijpelijk eigenlijk, dat overheid aan deze kwiebus nog geen halt heeft toegeroepen, moeten we dan alles zelf doen? Afgelopen zaterdag was Koopmanshaven loodsbootvrij gemaakt voor zeesleper Walcheren, die kort daarvoor met gepikzwarte plaatsgenoten Buitenhaven had verlaten. Terwijl aller ogen gericht waren op afmeren merkte oplettende passant op, dat uit allerlei gebouwen additioneel zwart- & paardvolk zich tussen gepeupel voegde. Ook stonden de lelijkste reclameauto’s op Bellamyplein gereed om zich in optocht te voegen. Het college van burgemeester en wethouders kon het niet meer opbrengen Scheldestadse afdeling van Michiel de Ruijterjaar af te ronden met speech over Scheldekwartier, mohikraanschade en de vorderingen van Rotterdamse Els. In plaats daarvan was een Tineke Verhage look-a-like opgetrommeld om de suggestie te wekken, dat nog altijd iemand het welkomstwoord kan spreken als er visite komt. Het gemurmel ging evenwel tenonder in ongeregisseerd clownsgeroep en het geheel ten onrechte bij deze aankomst aangeheven Dag sinterklaasje!  – Dat door een zwakzinnige Pieternel simultaan werd vertaald in Hallo sinterklaasje!

Als ik bij tvWalcheren zou werken, had ik eindredacteur van dienst evenwel voorgesteld een mooie weekendreportage te mogen maken van de meer afgelegen buurten. Daar probeerden plaatsgenoten van mediterane origine hun kinderen ervoor te behoeden, dat ze iets van de tabberdcelebraties zouden meekrijgen. Ik vind niet dat we het leven in NL aan de koran behoeven aan te passen, maar Snieklaas mag van mij  – met medeneming van zijn hele Spaans kwartier – terug naar Madrid om nog honderden jaren te genieten van zijn staf & mijter & Pieternellen. Dat moet zonder wachtgeld kunnen en het zou begin december tevens wat ruimte geven voor andere celebraties, zoals de adventsgedachte.  

4 Reacties

 1. broer (Auteur bericht)

  Deze Sinterklaas werd u aangeboden door Beterbed (Retteketet)

 2. Gosse

  Ik zie aan beide zijden van de Sint een lelijke trol!

 3. Mirre

  Geen kindvriendelijk plaatje dit… wie is die lelijke trol naast Sinterklaas? daar kunnen kinderen heel akelig van gaan dromen hoor, brrr.

 4. sjef

  Er bestaan sinds jaar en dag twee versies van Dag Sinterklaasje. Bij aankomst zingt men aan het eind luister naar ons welkomstlied en bij vertrek zingt men op die plek luister naar ons afscheidslied. Reuze verwarrend voor volwassenen die hun plaats niet kennen en staan te dringen om de plek in te nemen van mensen die nog niet eens vertrokken zijn.
  There goes a troubled woman
  She dreams a troubled dream…..
  R.T.

Geen reacties toegestaan.