Zenuwen

Han Bennink in Wire October 07

Han Bennink in WIRE.
Eerlijk gezegd had ik vermoed, dat jazzdrummer onderhand naar Shaffy-analogie achter sanseveria te Middenbeemster naar doodlopende straat zat te koekeloeren, maar niks hoor. Han blijkt ontembaar en in Brits magazine laat hij lamp schijnen op avonturen in de muziek.

Het blad laat Onderweg horen van Misha Mengelberg.
Bennink: (Starts whistling along). This is a composition by Misha. Onderweg. On The Way. He’s probably forgotten he wrote it. Misha’s beginning to forget his own tunes. We had this recording session in New York with Dave Douglas and Brad Jones (for Four In One), and it was going well until Dave asked Misha if he had any more tunes, and he said he’d forgotten them all. So I started whistling one of them and Misha was like: Oh yeah, that! (Laughs). 

Ik heb ze zien spelen bij Ad van ’t Veer. Allemaal zenuwen, zou mijn vader gezegd hebben, alstie erbij geweest was. Het was onvergetelijk, maar Misha zelf weet zich weinig meer te herinneren. En dat we dat van een buitenlands blad moeten vernemen. Soort koningshuis in feite, die mannen.

1 Reactie

  1. sjef

    Zou Han die enorme BRUSH op de voorgrond ook wel eens gebruiken?

Geen reacties toegestaan.