Kermishorloge

broers_a.jpg

Het ventje links draagt een Henk Maro-bril.
Knaapje rechts een horloge, gekregen van vreemde man die het won op Nieuwendijk, bij kermisattractie waar knaapje rondhing. Van Henk Maro is niets meer vernomen, verliet hij school tussentijds? Horloge had incourant formaat. Er was geen bandje bij te vinden dat perfect aansloot. Op uurwerk noch enig budget. Plant links had misschien ook in flinkere pot gemoeten, of vervangen door iets fleurigs. Links ziet u mijn broer, rechts ben ik. Het is misschien 1962, het jongensleven stressloos. Nog steeds kunnen we het goed met elkaar vinden, ik stuurde hem net nog een e-mailtje. M’n broer heeft een nieuwe bril; ik kan steeds beter zonder horloge.

4 Reacties

 1. Mark

  Zonder horloge heb je ook alle tijd voor een Zeeuws genootschap van oud (adj) Hoofdredacteuren in het Groot Paradys. 😉

 2. Joost

  Horlogeloos leidt hopelijk weer tot aangenaam stressloos.
  Ben door verhaal nu ook benieuwd naar boek en plaat aan muur.

 3. Mirre

  Lief.

  en zonder horloge lijkt me heerlijk.

 4. sjef

  All the young dudes carry the news….

Geen reacties toegestaan.