Mutsaers

Koetsier Herfst, Charlotte's nieuwe boek

Reguliere tv biedt mij meestal nada.
Daarom ben ik blij met themakanalen als HollandDoc, Geschiedenis TV, internetkanalen en buitenland. Gister zag ik uitzondering op mijn regel. Programma De Kunst had Charlotte Mutsaers. Multi-talent is even superieur als slechts te interviewen door iemand die wat van haar persoonlijkheid snapt. Er werd niet met wijn gesmeten, maar te zien was, hoe een programma deels mislukt als je een presentator hebt die veeleer bankbediende is, die niet kan rekenen; als je ijzeren format hebt met twee muziekoptredens en een regisseur die geen weg weet met bewegelijke tafelgast. Charlotte had en hield de leiding, maar verkeerde blijkbaar in veronderstelling, dat ze aan een marathoninterview begonnen was. Voordat ze op stoom raakte, moest alweer afscheid worden genomen. Op de studiowand plaatjes projecteren, die het gesprek een richting in moeten sturen kan wat mij betreft ook wat minder.
Het boek is trouwens niet te missen als je, net als ik, van rare dingen houdt die zo bedoeld zijn.

3 Reacties

 1. zullie

  ook leuk denk ik : Eerstvolgende uitzending
  van kunstof radio
  Charlotte Mutsaers – schrijfster
  dinsdag 15 januari 2008

 2. André

  Wat een leuk stukje op deze blog over Charlotte Mutsaers. Helemaal mee eens. Het was een prachtige uitzending, maar alleen omdat Charlotte Mutsaers aan het woord kwam. Wat vreselijk jammer dat Hans Goedkoop niet iets meer moeite heeft gedaan. Het programma was nu bijna een herhaling van De Plantage met Hanneke Groenteman uit 1999 toen ‘Zeepijn’ was uitgekomen. Je zou er haast naamgrapjes van gaan maken.

 3. zullie

  Het was een super uitzending !
  Wat een mooi mens …..

Geen reacties toegestaan.