Verzameld

Vinkenoog en Ginsberg, rechts

Nu aanwijzingen bestaan, dat traditionele media hier tijdens werktijd rondwaren, kan  misschien eens almanakje worden gewijd aan nieuwjaarsbijeenkomst van Querido, Nijgh & van Ditmar en Athenaeum te Amsterdam. Dit g-gordel evenement stond nagenoeg in het teken van Verzamelde Gedichten van Simon Vinkenoog. Die bundel zal in de loop van het jaar verschijnen dankzij de oplettendheid van Lantvanbelogte supporter Joep Bremmers te Scheldestad. Deze kwam via Bob Dylan studie bij Ginsberg en Rimbaud terecht en begon zich zo ook te interesseren voor iedereen die zich iets kan herinneren over het bezoek van Ginsberg aan Nederland (waaronder Scheldestad, hotel Britannia, no less) en Charleville, geboorteplaats van Arthur Rimbaud. Speurtocht bracht Joep onder meer in de volkstuin van Simon Vinkenoog, die in juli 80 wordt en van wie in winkels vrijwel niets meer te vinden blijkt.  Over Simon heeft iedereen een mening, maar het minste dat gezegd kan worden is, dat hij veel heeft gezegd en geschreven, overal bij is geweest en dat hij dat nog kan navertellen, ondanks de ontzagwekkende doses teer & nicotine die hij zich heeft eigen gemaakt vanuit taps gedraaide projectielen, die men niet dan slechts met meerdere vloeipapiertjes samenstelt.

Joep heeft zijn betrekking bij Zeeuwse omroep opgeofferd om het Vinkenooggat te repareren, zich voltijds met uitgeven bezig te houden en aan het Singel is hij met open armen ontvangen en praat men over plannen. Ter viering van nieuwe jaar werd bekend gemaakt, dat Joep nu zelfs tot literair agent van Vinkenoog is verheven en ook verscheen in eigen beheer en in 25-voud een gebbetje, waarvan de voorpagina boven dit stukje staat. Ik zou hem nu reeds bij K. Peijs als Sierzeeuw 2008 willen voordragen, ook al heeft-ie nou eens niet met sport te maken.

1 Reactie

  1. miranda

    Hup Joep!

Geen reacties toegestaan.