Wolkenatlas

David Mitchell legt de structuur van zijn meesterwerk uit aan Lidewij Paris

wolkenatlas002_a.jpg

Leesclub ontmoet auteur

Zo’n avondje, daar zit eigenlijk alles in.

Lidewij Paris, die de Britse schrijver van Cloud Atlas, David Mitchell, losjes de structuur van zijn meesterwerk laat schetsen alsof we bij de Late Show zitten, het onovertroffen dus overleden cultuurmagazine van BBC tv, waar we Michael Ignatieff en Tracey MacLeod voor het eerst zagen. Het weerzien met Gerard Bouwhuis (piano) en Heleen Hulst (viool), die we het laatst zagen bij Zeeuwse Prijs van Ad van ’t Veer. Zij speelden in een bezetting met nog cello, hobo, fluit en klarinet, ontleend aan ensemble Nieuw Amsterdams Peil, dat naar Zeeuwse hoofdstad was gekomen om een stuk uit te voeren, geschreven door zes componisten die iets met Zeeland hebben. Het was Dies Le Duc van Zeeuwse platteland, die zich bij het lezen van het boek afvroeg of iemand ooit werk had gemaakt van het sextet waarvan in de roman sprake is. Die Willem Kniknie bereid vond een initiatief te ondersteunen om zes componisten met Zeeuwse connectie te laten schrijven en zes professionele musici te laten uitvoeren met een filmpje van Bianca Runge op de achtergrond in de concertzaal van de van trots & opluchting glimmende Douwe Eisenga en Jakko van der Heijden. Leesclub en anderen konden na afloop volop bij David Mitchell of de muzikanten terecht, waarna in Zeeuwse hoofdstad de rust weldadig wederkeerde.

1 Reactie

  1. Douwe Eisenga

    Ik glim nog steeds !!

Geen reacties toegestaan.