Stand.zld

Tv-programma’s die beogen massa’s iets te laten vinden dat ze zelf onmogelijk kunnen bevatten of controleren beangstigen mij. Nog erger vind ik het als maken van winst in geding is. Peter R. de Vries is wat mij betreft uit de hand gelopen amusement. En tevens ben ik tegen criminaliteit. Ik ben – geloof ik – anti-revolutionair. Maar ook voor wakkere journalistiek.
 

Eerst wou ik niks zeggen.

4 Reacties

 1. Joost

  Dan doe ik ook een duit of drie in ’t zakje. Waarom heeft Joran het over zijn jeugdvriend van 25 en Peter in zijn samenvatting over ’22 jaar’? Waarom is de kleur bekleding van de ‘afluister- en meekijk’-auto eerst bruin en kort daarna duidelijk licht? Waarom zou je jezelf zo enorm negatief in het daglicht stellen als je toch liegt?

  Anyway, ik geloof dat het grootste deel van de TV-programma’s beogen massa’s iets te laten vinden dat ze niet kunnen bevatten of controleren. Meestal was je er niet zelf bij en hoor je maar anderhalve kant van het verhaal.

 2. Joep

  Weet je wat het is met die Patrick,
  z’n mond is aan één kant te lang.

 3. Gosse

  Goed dat je toch iets hebt gezegd. Ik behoorde niet tot de zeven miljoen mensen die aan de buis gekluisterd zaten. Ik prijs me een gelukkig mens.

 4. Perspectie

  Mij dunkt dat het leeuwendeel van de (commerciële) huidige programma’s dit beogen: je onware dingen laten geloven en daarmee geld verdienen. Waarin mij bij PeterR juist toeschijnt is de relatieve objectiviteit en argumentatie. Tevens wordt hier vooral de programmamaker/producent zelf rijk, en niet een achterliggend Unilever-, reisorganisatie of klusfirmaorganisatie. Ik vind het juist aankijkbare programmamakerij i.t.t. gekunstelde beeldvulling.
  De tussenstand op dit moment: 50% voor en 50% tegen.

Geen reacties toegestaan.