Rijbewijs

rijb_aa.jpg

Van al mijn diploma’s is dit mijn dierbaarste.

Sinds 1972 mag ik ermee aan het stuur van vrijwel elke combinatie. Slechts voor A-categorie, de motorfiets, ontbreekt het stempel. Dat heb ik nooit erg gevonden, omdat ik als 10-jarige jongen getuige was van een verkeersongeluk op hoek Scheldestraat-Paul Krugerstraat, waarbij een motorrijder met zijn machine geheel was opgegaan in een bus van Stoomtram Walcheren. Mevrouw Koolwijk van de kruidenier zat erbij en bewaarde in haar handen de schedelinhoud van de verkeersdeelnemer, in afwachting van nadere berichten. Ze trok er een gezicht bij, dat het tekort schieten van haar ehbo-cursus verried. Het was een tafereel, dat me zo aangreep, dat ik me voornam nooit op een motor plaats te nemen, in voor- noch tegenspoed.
Maar terug naar rijbewijs. 

II
  
Ik kan me niet heugen ooit te zijn aangehouden door iemand die het wilde zien en zo sukkelde ik in de droom, dat ik de enige was die wist wat ik allemaal mocht. Het was dan ook verrassend, dat laatst een schrijven in de bus dwarrelde van drs. J.G. Hakkenberg, algemeen directeur van RDW, Divisie Registratie en Informatie, die als volgt van wal stak: Volgens onze gegevens dient uw rijbewijs voor 17 maart 2008 vernieuwd te worden bij de afdeling Burgerzaken/Publiekszaken van uw gemeente.

1 Reactie

  1. Bert

    Houd er dan wel rekening mee dat je medisch gekeurd moet worden als je het groot-rijbewijs wilt houden.

Geen reacties toegestaan.