Reverb

Geluidstechniek in Mburg is om door ringetje te halen.
Maar Archie Shepp moest zich voor tweede keer kwaad maken. Eerst shabby logeeradres, Zuiderduin Beach hotel te Westkapelle (organisatie boekte hem kwiek over naar een hotel in Roosendaal, dan maar niet pootje baden in Zeeuwse Mississippi of naar Pinkstermarkt te Scheldestad, meteen na tontwaken) en nu de microfoons. Geen soundcheck voor Archie, maar wel motten over microfonie. D’r waren toch andere besteld? Kan niemand hier lezen? Vlot werden ze vervangen. En graag ook aanzienlijk meer reverb  en ook de piano mag luider op de monitors. Hij kreeg zoals ie ’t hebben wilde, opeens was het goed en begon ie zelfs te zingen en uit te leggen, dat opa en oma vroeger geen saxofoon konden kopen en muziek moesten maken op hun lichaam.  Is er toch sprake van vooruitgang in huize Shepp.

2 Reacties

  1. admin (Auteur bericht)

    @bvde:
    We hebben het hier niet over brak, maar over professionaliteit. Reverb leek me een questie van knopjedruk & faderhup. Maar heel pro-audio leest hier mee, ook op festivalterrein & heel misschien horen we nog eens hoe het echt zat met Archie…

  2. bvde

    Maak je me wel nieuwschierig. Wat had ie voor type en wat wilde ie?
    Voor een sax kies ik vaak een zo brak mogelijke microfoon, dat klinkt vaak het vetste. En voor de reverb: Graag een paar harde eerste reflecties met een tap-delay.

Geen reacties toegestaan.