Randenkruipers

Schoon, Heel, Veilig krijgt maar geen grip op Fonteyne.
Burgemeester Dijkstra’s adagium bevriest in ieders keel, om G. Komrij te parafraseren. Het woon/winkelgebied dat binnenstad jaren verlamde, verloedert nog voordat het in gebruik is genomen. Bijna dagelijks zien omwonenden nu groepen functionarissen, van wie er eentje aanwijzingen geeft en een ander notities maakt. Maar het ziet er niet naar uit, dat de ToDo-lijstjes afgewerkt zijn voordat volgende week vreemdelingen worden ontvangen voor opvolger van zachtkens gekeelde Straatfestival. Er moet veel gebeuren in Scheldestad, maar centen mag het niet kosten.

We kijken naar de beelden:

Afbeelding 1:
Eerste bestelauto op middenberm geknald.
Tabloid had Spartelingvanhumeuren gelezen en subjectiveerde:
Waar menigeen voor waarschuwde, is zaterdagochtend gebeurd.
Chauffeur wankelde met klachten die aan gebroken nek deden denken.
Met gestabiliseerd lijf werd hij ambulance in geduwd.
Gek, in media hoor je nooit meer hoe het slachtoffers is vergaan.
Auto was kapot en kon niet verder, maar verkeerspaaltje behoefde geen vervanging.

Afbeelding 2:
Randenkruipers laten overal rubberen sporen achter.
Het kan niet anders dan met grof geweld en/of hoge snelheid zijn gebeurd.
Wie een uurtje stilstaat ziet veel bijna-ongelukken met uitwijkende fietsers, die samen met al het andere verkeer door smalle goten worden geleid. Geen wonder ook, dat iedereen over het trottoir rijdt als handhavers uit zicht zijn.

Afbeelding 3:
Overal vies, vuil & goor.
Enerzijds omdat Fonteyne nog niet is opgenomen in schema’s van schoonmaakdienst. Anderzijds omdat stadsontwikkelaars kennelijk alleen ontwikkelen en nooit spreken met gebruikers van eerdere projecten. Kleuradviseurs van gemeentebestuur gaan nog steeds voor licht, maar elke huisvrouw weet: daar zie je alles op. Lichte bestrating – de kleur van Indonesische korvetten – vergt onderhoud weet ook bezoeker van Walstraatpromenade.

Het is fijn, dat we er mooi weer bij hebben.

1 Reactie

  1. Gosse

    De opvolger van het straatfestival kon zeker geen kleinere letter voor de website vinden.
    Wat een prachtige foto’s van achtergelaten rubber. Zijn dit de voorboden van totale afsluiting van dit gebied?

Geen reacties toegestaan.