Bakkersdromen

Terugkeer van cyberspace naar BG (Begane Grond). 
Jeroen en Ellen Bakker – uitvinders van ZeelandNet te Kamperland – runnen 400 hectare gemengd bedrijf onder Limoges. Hij is akkerbouwer nu & aannemer, zij recreatieonderneemster te Domaine d’Essendiéras. Landgoed heeft omvang Stad Middelburg, omvat onder meer drie dorpjes waar landwerkers woonden & raakte deerlijk vervallen. Ze hebben alles herbouwd, gerepareerd & opgepoetst en exploiteren nu twee kastelen, vakantieverblijven in alle maten, restaurant, manege, zwembad, zonnewei, golfbaan & camping. Helemaal aangesloten op plaatselijke economische, landschappelijke en culturele waarden. Toen wij er waren, herbergden zij 300 gasten, die men niet hoeft te ontmoeten. Bedrijfsdoelstelling: elk jaar 60 overnachtingsplekken erbij. De Bakkers dromen in ’t Frans en denken alleen nog aan Zeeland als opa en oma uit Kloetinge weer naar kinderschaar komen kijken.
Ik weet nog van vorige eeuw, dat Jeroen te Noord-Beveland campus voor talentvolle internetgastjes wilde stichten, maar Camperland Valley paste niet in ruimtelijk beleid van overheid, die tien jaar na dato speurt naar impuls voor kenniseconomie. Achteraf kunnen we dat GB (Gemiste Boot) noemen.

1 Reactie

  1. Gosse

    Wat een prachtige azuurblauwe lucht.

Geen reacties toegestaan.