Bonnieloos

 Meneer Adam van Counting Crows liet zich bij laatste Concert at Sea in soortgelijke termen over Richard Thompson uit als Bonnie Raitt. Dat gebeurde bij  Meet On The Ledge, de RT-compositie die in 1969 verscheen op What We Did On Our Holidays, tweede elpee van Fairport Convention. Meet On The Ledge besluit elk optreden van de formatie die nu nog als Fairport Convention optreedt, maar die steeds moet uitleggen, dat ze echt is en niet een Fairport Convention Tribute Band. Huidige Fairport heeft – op slaggitarist Simon Nicol na – weinig meer te maken met Meet On The Ledge-gezelschap, waarvan behalve Richard Thompson nog Sandy Denny, Ashley Hutchings en Ian Matthews deel uit maakten. Ik vind het leuk gezellig geruststellend bijzonder dat de jeugd kwaliteit aantrekkelijkheid van 39 jaar geleden herkent.

1 Reactie

  1. Gosse

    Tja, een beetje eigenwijs ben ik wel. Dus stel ik maar dat Judy Dyble tot de originele groep Fairport Convention behoorde in plaats van Sandy Denny (hoe zeer ik het zingen van laatstgenoemde veel meer op prijs stel dan JD).

Geen reacties toegestaan.