Reddingsactie

Uw peertjes al vervangen door spaarlampen, thuis?
Mooi zo, dan bent u klaar voor Rescue Scheldestad, het zoveelste spektakel deze zomer dat zicht en lucht der boulevards verkankert, maar waaraan overheden volop medewerking verlenen. Allerlei vlieg-, voer- en vaartuigen van belastingbetaler en 750 redders worden ingezet voor urenlange demonstratie Zwemmend Redden  bij lekker weer. Via tabloid vernemen we, dat men tussen 40 en 50 duizend belangstellenden verwacht. Ook dat gratis parkeerpleinen achter Zeevaartschool worden vrij gehouden voor helicopterbewegingen en dat F-16 straaljager gedurende 10 minuten kunsten vertoont ter hoogte van de vaargeul. Na afloop speert moordwapen binnen kwartier terug naar Oost-Brabant en uiteindelijk wordt piloot autogewijs weer naar Scheldestad vervoerd teineinde, aldus dit keer Tabloidmauritsmensen nog met hem na kunnen praten. Dat zal ook de enige reden zijn, dat ik een kijkje ga nemen. Ik wil piloot in kwestie vragen of hij kan inschatten hoeveel peertjes ik nog moet vervangen om hem met zijn vliegtuigje te laten spelen, of hij weet, dat onze eigen reddingsbrigade pas 4WD heeft verspeeld bij opkomend water. Dat bovendien vorige week Italiaanse chemicalientanker Rubino te Dishoek op vol strand is aangekoerst zonder dat iemand zich nog heeft afgevraagd of we daar in onze omgeving vaker rekening mee behoren te houden.
Tenslotte zal ik vragen of hij het met me eens is, dat eigenlijk uit heel ander vaatje moet worden getapt om van Scheldestad nog iets te redden.

PS Als verder niemand meer iets te vragen heeft, wil ik bij de piloot nog informeren of hij weet waarom de verkeersmaatregelen voorzien in de oproep om niet per auto, maar per fiets naar evenement te komen. En of hij soms weet waarom de speciaal in te richten fietsenstallingen NIET bewaakt zullen zijn. En dan rest nog een allerlaatste kwestie: of hij het ook geen verwording vindt, dat burgemeester zich ervoor leent om voor 950 Euro stellen op het badstrand te trouwen ten tijde van Rescue Scheldestad. Moet nou eigenlijk ook alles in dagelijks leven op SBS6 gaan lijken?

3 Reacties

  1. Mischa

    Heeeeerlijk Flip! Je cynisme is terecht! Afgelopen week was ik in Deventer op de boekenmarkt en ik verwonderde mij over de rust die er was ondanks het grote aantal mensen. Geen gerotzooi met uit luidsprekers schellende muziek en allerhande rotzooi overal. Gewoon kraampjes met boeken en mensen die niet opgefokt rondliepen. Het kan dus toch.

  2. Gosse

    Volgens mij staat de razende reporter op scherp.

  3. Mirre

    Je bent weer thuis zie ik 🙂

Geen reacties toegestaan.