Vrijplaatsen

Op verzoek van gemeentebestuur heeft Lantvanbelogte te Frankrijk doppen gebruikt om huiswaarts te keren met suggesties voor aantrekkelijker boulevard. Scheldestad zit op zwart zaad en als wethouders aankondigen, dat ze probleem te lijf willen via inhuren externe expertise begint ruime raadsmeerderheid pardoes te geeuwen. Is er – behalve Leon Riekwell dan – niemand met een eigen idee? En zo kwam onze opdracht snel tot stand.

Eerste suggestie: schep meer zitplaatsen zonder aankoopverplichtingen.
We zagen het in parken te Parijs en Boulecannes. Wat is attenter dan bezoekers die komen voor uitzicht, frisse lucht en comfort te tracteren op een voorziening die het genot daarvan optimaliseert? Langste bank van Europa is beginnetje, maar ik heb het nu niet over hondenuitlaatglooiing doch over op de boulevard.