Zonnevlot

Derde suggestie: een Zonnevlot.
Scheldestad laat zich voorstaan op bad- & nollestrand plus zwemgelegenheid. Volksgezondheidsgewijs is echter niet lang meer vol te houden, dat hier verantwoord tijd verdreven kan worden. Tzand is gevaarlijk, denk aan tunnels gravende jeugd. Twater vervuild, kent meedogenloze stromingen en Deconomie telt dermate zwaar, dat geen zeeloods het in zijn hoofd haalt een kapitein te adviseren snelheid in te tomen in verband met zwemmers, luchtbeddrijvers of (plank-)zeilers. Wat doen we ter verbetering? Ik weet het: te Scheldeterrein prijkt nog springtoren, die ooit voor het Strandhotel dienst deed, maar die zal nooit meer worden teruggeplaatst. Veelstegevaarlijk met die periodieke zandsuppleties. Tabloidwendy wijdt er onmiddelijk na haar vakantie nog een laatste artikel aan. Maar zo’n vlot is misschien wel wat. Een kleine attractie, nog net in gebruik te nemen door Eric Rotte voordat Brussel algeheel rookzwemverbod uitvaardigt voor Nederlandse kustwateren. Wel goed vastzetten natuurlijk en, Herejezus, windkraan iets verder dicht en snufje extra zon toevoegen, gaarne.