Clijvermoment

Gedenkwaardig muziekmoment beleefde ik ca. 1966 te Clijverstraat. 
Daar woonde Leo van de Ketterij met wie ik het christelijk uitgebreid lager onderwijs – CULO – volgde. Leo speelde elektrische gitaar en verzorgde met vriendjes optredens in ruimten waar jongens bijeen waren om tijd stuk te slaan, met meisjes over recepten & patronen te praten en te roken. In ouderlijke huiskamer was ik getuige van Leo’s voorbereidende werk. In bergmeubel stond een bandrecorder met daarop de langspeelplaat waarvan hierboven de verpakking is afgebeeld. Leo nam het nummer Little Girl bij de kop speelde wel honderd keer de gitaarlick af en na. Zijn toewijding, resulterend in de perfecte nabootsing van wat kort tevoren te Groot-Brittannië aan vinyl was toevertrouwd sloeg ik met open mond gade. Wat een muziek!
De volgende langspeelplaat van John Mayall – met Peter Green – mocht er eveneens wezen, maar daarna stelde deze godfather mij steeds teleur. Wel bleef ik de jongeman volgen die op bijgevoegde illustratie de Beano zit te lezen. In dit verse lijstje zien we hem op magere zevende plaats.
John Mayall speelt vanavond te Provinciehoofdstad, overigens zonder Beanolezer. Ik heb geen kaarten. Uit vrees voor te hoog bejaardensoosgehalte. Bovendien ben ik net geweest en ga ik volgende week alweer.