Macabre

Gister – toch – naar Dodendans geweest.

Toneel tussen de buien door.  De wind floot door de technische installatie, rekwisieten woeien de donkerte in. Spel ging over huwelijksproblematiek en van de acteurs dacht ik onophoudelijk: wat doen ze raar, wat stellen ze zich aan over niets. Toen ik na afloop in de bus naar Festivalhart stapte dacht ik: dit doe ik nooit meer. Het is bekend, dat Zeeuwse hoofdstad met theaterproblematiek worstelt, maar dat is geen reden om mij in ruil voor 25 Euro op een tochtig buizenframe tussen twee Walcherse bunkers te laten kreperen terwijl Benjamin Herman in de luwte van het Provinciehuis een Brabantse komediant staat te begeleiden. Het verwondert me, dat Zeeuwse media geen woord van kritiek over dit ZNF noteren.

In de bus terug zat ik naast Geert Overdam, die naar eigen zeggen alle festivals in Europa afstruint. Hij toonde zich verbaasd, dat ZNF zo oubollig is en traditioneel. Dat het voorbij gaat aan de thema’s van deze tijd en dat jonge theatermakers onzichtbaar zijn, terwijl het Zeeuws publiek niet mort. Misschien moeten we daar Tabloidrolf eens een uurtje op afsturen?

5 Reacties

 1. Rillart

  Het is toch bekend dat de Zeeuwse oude media klakkeloos opschrijven wat de (subsidie) ambtenaar dicteert. In dit verband een van de Overdammetjes opvoeren is een gotspe. Nooit hebben we ze op een origineel of inspirerend idee kunnen betrappen. Een blaaskaak kortom, een op niets gebaseerde arrogantie, dat weer wel.

 2. jeewee

  Goh, die Geert!
  Bij het zien van de foto verlangde ik terug naar de ” Verkeerde Wereld”.

 3. Mirre

  Ik heb kaartje voor vrijdag voor Dodendans…
  als ik het goed begrijp moet de thermoskan, een klapstoel en een boek mee

 4. henk

  en je zou hopen dat de dj het festivalhart opwarmt, waardoor de bunkerbezoeker bij terugkomst nog een half uur van de brabantse komiek krijgt voorgeschoteld.
  n.b. en waar is de znf-band, met jong talent?

 5. Helge

  Helemaal mee eens wat Dodendans betreft. Had maar naar Hans Teeuwen gegaan: heerlijk om bij aanwezig te zijn!

Geen reacties toegestaan.