Keffersdag

Feestelijke opening Fonteyne.
Toen muziektent werd opgezet, dacht menigeen: nu gaan we ’t krijgen.
We hadden publicitaire ondersteuning in Faam, Bode & Tabloid (F, B & T) weliswaar gemist, konden ons tegelijkertijd alles voorstellen bij ingehoudenheid. Geen ondernemer wil zich vestigen in winkelcentrum dat bij oplevering al industrieel erfgoed bleek te zijn. Zou college derhalve met schaamrood hebben besloten het complex zonder enige aankondiging vooraf in gebruik te nemen, bijvoorbeeld slechts in bijzijn opgestapt damescollege?

Maar niks hoor: geen opening. Het bleek keffersdag. Kynologenclub kwam demonstreren hoe je baas kan spelen over angstbastaard, terwijl vanuit de muziektent Koning Decibel werd aangejaagd via karaokezanger met repertoire van Amsterdams allooi. Alles leek weer toegestaan: burengerucht, hondenpoep, laaggeletterdheid, onwellevendheid, motorvoertuigen in voetgangersgebied etc.

Scheldestad van voor komst binnenstadsmanager, zeg maar.
Eerste fase internationale kredietcrisis aan de Schelde.

1 Reactie

  1. Mirre

    Als ze de Fonteyne feestelijk gaan openen, mag jij met de vlag voorop. Altijd fijn zo’n pret letter die de toon zet 🙂

Geen reacties toegestaan.