Godfried

Eerste voorzitter Stichting Omroep Zeeland.
Prijkt prominent in mijn canon, omdat hij – in 1988 – als voorzitter CDA Zeeland redeneerde: Waarom zou onze partij koudwatervrees houden voor komst publieke regionale radio in onze provincie? Er is al een krant, inderdaad, maar eigentijds medium erbij kan voor pluriformiteit informatievoorziening geen kwaad. Te Noord Brabant, waar ik vandaan kom, werkt het ook prima! Zijn omroep kwam er, met eerste radio uitzending op 1 januari 1990. In november 1989 had hij ‘s-Gravenpolder en Zeeland verlaten om algemeen directeur Gemeentelijk Havenbedrijf Amsterdam te worden. Paar jaar geleden nog hingen we samen boven schotel vol uitzicht Oosterschelde. Inventariseerden waar meer durf nodig was in de samenleving. Werd geloof ik nog een heel lijstje.

UPDATE 30-11: Afscheid heeft – blijkens Volkskrant – in familiekring plaatsgevonden.