Keibythesea

Te Scheldestad heerste al crisis voor kredietcrisis.
Als je een winkel hebt, moet je wegwezen, want echt, niemand heeft iets nodig.
Winkelcentrum Fonteyne is mislukt, want het nadenken over wat publiek in binnenstad nog te zoeken heeft begon pas nadat onder de grond honderden parkeerplaatsen waren aangelegd. Toen garage klaar was, bleek iedereen failliet te zijn, terwijl plaatselijke bevolking toevlucht had genomen tot Mediamarkt, Karwei en Meubelpaleis te Provinciale Hoofdstad. Het nut van nieuwe Spuiplein – eigenlijk bedoeld voor vrijdagmarkt, maar die wil Primera niet meer afstaan – blijft onduidelijk. Omdat drempels en stoepranden niet meer mogen, kriskrast iedereen er keihard overheen met auto, fiets, scoot, brom en motor. Recentelijk zijn weliswaar borden aangebracht die attenderen op voetgangersfunctie, maar op onherbergzaam plein te onveiligste stad van Zeeland waar politie vergadert over de vriendinnen van de korpschef, letten de mensen niet meer op verkeersborden. En omdat er geen geld is voor iemand met kennis en kunde duren de experimenten voort: zo heeft afgelopen nacht de Verschrikkelijke Keienlegger weer toegeslagen en is natuurstenen bestrating liefdeloos afgebiesd met scharrige keien. Meteen weghalen burgemeester. Amersfoort aan Zee komt eraan, maar daar behoeven wij vanuit Scheldestad niks aan te doen.

7 Reacties

 1. Meharist

  hmmm, met al die keien wordt het mij als Meharist met de Mehari wel moeilijk gemaakt om “drive-by” te pinnen bij de boerenleenbank aldaar op het Fonteyneplein…

 2. bvde

  Ik begin me langzamerhand thuis te voelen in Zeeland.

  bvde. (uut Drenthe)

 3. tabloidwendy

  Maarrr… we hebben nu tenminste wél een stoep!
  (na maanden van periculeus oversteken)

 4. sjef hermans

  blame it on the stones – blame it on the stones
  you’ll feel so much better knowing you don’t stand alone
  join the accusation – save the bleeding nation
  get it off your shoulders
  blame it on the stones
  Kris Kristofferson

 5. Helge

  tjongejongejongejonge… welke idioot op het stadhuis verzint zoiets?!

 6. JM van Elk

  Ik kom toch eens kijken. Ben wel nieuwsgierig geworden naar dat Fonteyne…

 7. Mirre

  In Sittard-Geleen zou men in dit geval wellicht spreken van ‘kei gaaf’.
  Persoonlijk denk ik meer aan een motie van afkeuring.

Geen reacties toegestaan.