Onverheven

Misschien Geen Verheven Plek
maar hier begon in 1939 wat 28 mei 2009 culmineert in
uitreiking hoogste oeuvreprijs Nederlandse letteren.

De PC Hooftprijs 2009 is omnitalent Hans Verhagen toegekend op voordracht van een jury bestaande uit de Vlaamse hoogleraar Nederlandse letterkunde Lut Missinne (Universiteit van Münster, voorzitter, schrijver van Kunst en Leven, een wankel evenwicht), de dichters Jan Baeke (van de regel Het klopt, maar niet omdat het waar is), Tsead Bruinja en Eva Gerlach (laureaat van 2000) alsmede Henny Vrienten (voor het Marco Borsato effect).

Uit juryrapport:
Zowel tijdens de jaren zestig als in de 21ste eeuw schreef Verhagen verbluffend goede poëzie.
Vanwege zijn humor, zijn engagement, zijn poëtische durf en eigenzinnigheid dragen wij hem voor voor de P.C. Hooft-prijs 2009.