Zondagochtendtv

Ook bij BBC presenteert men tv-show op zondagochtend als men kan blijkijken onder tlezen van tekst die niet wordt begrepen. Richard Thompson – geboren Londen, woonachtig Los Angeles – wordt Verenigd Koninkrijk steeds binnengehaald als bij ons Gerrit Komrij en Adriaan van Dis. Ze hebben nieuw massaproduct, verzorgen optreden of komen prijs ophalen en verschijnen in alle programma’s. Daar worden ze geacht grappig te reageren op 70 seconden flard uit 40 jaar show- en relatiebusiness, die productiemiepen te Wikipedia hebben aangetroffen. Celebrities wonen lekker anoniem in buitenland en behoeven zich niet dagelijks meer aan alles te ergeren, al hoorde ik Van Dis – woonachtig Parijs – tegen Henk van Hoorn zeggen, zich ook al aan zijn nieuwe land te storen omdat Sarkozy Franse keuken heeft voorgedragen voor de wereld erfgoed lijst. Daar hoeven we dus inderdaad ook niet heen.