Greta5

greta01_a

Greta: Het klopt dat ik duidelijke meningen heb. Hoe dat komt? De basis ligt in mijn gelukkige jeugd. Denk ik. Ik denk dat je met mijn achtergrond het gevoel hebt dat je stevig in je schoenen staat. Ik kan ontzettend goed beslissen. Heb weinig behoefte aan steun. Het is niet zo, dat ik nooit twijfel. Maar ik zoek zelf uit wat ik moet doen. Ik ben een tamelijk onafhankelijk iemand. Als ik wil dat iets goed wordt gedaan, dan doe ik het zelf. Ik heb snel mijn oordeel klaar. Misschien zou ik mijn mening niet altijd direct hoeven te uiten. Maar ik heb hem wel. Hoor ik iemand zeggen: Wat is die en die toch dik. Zeg ik: Nou, zo dun ben je zelf ook weer niet. Ik kan mijn mening trouwens wel bijstellen. Ben niet iemand van: eens een mening altijd een mening.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor mij, denk ik. Achteraf denk ik soms ook wel: Dat had wel wat aardiger gekund. Maar dan ga ik het niet goed maken. Zo erg is het dan ook weer niet. Vind ik. En collega’s moeten tegen een stootje kunnen.
Misschien zou het wijzer zijn mijn mening niet zo luid te ventileren. Bij tijd en wijle.
Maar ik vind ook wel dat daar verandering in komt de laatste tijd. Dat ik iets genuanceerder lijk.

En ik vind mensen die helemaal nooit een mening hebben eigenlijk een beetje slapjanussen. Sommige collega’s komen, buiten het juridische, zo weinig voor hun mening uit. Ik heb een hekel aan mensen die bij hun afscheid pas zeggen wat volgens hen al jaren mis is en wat verbeterd zou moeten worden.