Greta7

Greta: Waar ik slecht tegen kan is dat er zo gelogen wordt op de zitting. Ik vind dat er veel aperter wordt gelogen dan vroeger. Je moet mij geen flauwekul vertellen. Als ik de verdachte moet vrijspreken omdat er technisch onvoldoende bewijs is, voeg ik zo iemand nog wel eens toe: Maar wat u vandaag heeft gezegd, dat geloof ik echt niet hoor. Dat moet u niet denken. Ik wil niet dat zo’n jongen juichend de zaal verlaat met de gedachte: Zo, ik heb de rechtbank toch mooi voor de gek gehouden.

Bedreigd ben ik nooit. Voor bedreigingen ben ik eigenlijk ook nooit bang geweest. Maar ik leef wel met de ervaringen die ik op doe in mijn werk. Als ik in de auto rijd, leg ik niet mijn tasje naast me op de passagiersstoel. En ik zal ook nooit mijn portemonnee ergens neerleggen als ik bijvoorbeeld een kaartje koop. Ik ben op mijn hoede.