Nieuwjaar

bollen001_a

Op de eerste dag van een nieuw jaar is het altijd onthullend om te volgen hoe de berichtgeving over afgelopen nacht zich ontwikkelt van Rustig verlopen, via Opluchting over Rustig Verloop naar Drie gewonden94 brandjes en 23 aanhoudingen. Dit heeft allemaal te maken met ontwakende journalistiek, voltooiing van nachtrapporten der hulpverleners en het beschikbaar komen van persberichten. Tegen de tijd dat brandweercommandant en korpsbeheerder aan hun nieuwjaarstoespraak toe zijn, bestaat consensus, dat het morele verval niet te stuiten lijkt en dat eind december 2009 nog meer cellen vrijgemaakt zullen worden. In dit verband stelt het gerust, dat rechtbank, politie en huis van bewaring binnen afzienbare tijd verhuizen naar Brabant en Rotterdam. 

Overigens is mijn eigen koers, dat consumentenvuurwerk zou moeten worden verboden. Ik heb niks tegen feestjes, maar meen dat argumenten van volksgezondheid, milieuhygiene en gematigdheid het zwaarst mogen wegen.

3 Reacties

 1. youssif

  @admin: nope, censuur kan ook een wens zijn.

  Vertel de Wizards of OZ, het volgende:
  “Een censuur die de middelmatigheid zou verbannen is ondenkbaar. Iedereen heeft het onvervreemdbaar recht zich uit te drukken, ook de idioot.” (J. L. Curtis)

  Een reformator pur-sang, je blogs druipen ervanaf, laat zich niet becensureren.
  Ach, wellicht zijn we allen toe aan chauffeurs zonder rijbewijs…

 2. admin (Auteur bericht)

  @ youssif: Wordt censuur niet altijd opgelegd?

 3. youssif

  Ik vond je stuk ‘nepnieuws’ eigenlijk veel sterker en veelzeggender.

  Ruiken wij hier enige vorm van opgelegde censuur?

  Tsja, dan maar weer in 2009 de chauffeurs van de Scheldestad pownen, is toch een stuk makkelijker (en goedkoper)….toch?

Geen reacties toegestaan.