Onderbuik

Het is mij een raadsel welke meerwaarde media die nog met redacties werken toekennen aan het bieden van ruimte aan computergebruikers die onbelemmerd, anoniem en vooral,  niet in de weg gezeten door kennis reageren op (halve) nieuwsberichten. Het is leerzaam bewezen te zien, dat de ontlezing haar sporen nalaat, maar als journalisten niet meer schiften op relevantie, kennis van zaken en ordentelijk taalgebruik onderscheiden ze zich in niets meer van amateuristisch geblog en is het woord straks overal alleen nog aan de onderbuik.  Internet is niet de krant, maar als de titel van de krant erboven staat, zie ik er wel de krant in. De aandrang bespringt me, me te ontdoen van de papieren krant die op internet niet presteert.  

5 Reacties

 1. admin (Auteur bericht)

  @ MarkinBeeld: Nee. De reactiefaciliteit bij nieuwsberichten is een aantrekkelijke optie, die uitgebuit moet worden. De lezer kan meteen reageren. Je krijgt er bovendien een soort Volksempfinden bij en in sommige gevallen aanvullingen & zelfs rechtzettingen.

  Interactiviteit kortom. Dat is na enkele jaren nog steeds nieuw voor redacties en het blijkt lastig de moderatie te organiseren.

  Kan de sluis niet gewoon open? Mijn mening is van niet. Net als bij de opiniepagina moet redactie worden gevoerd. Daarvoor heb je redactieleden nodig met kennis, ervaring en overzicht.

  Het siert een in mijn ogen fatsoenlijke krant niet incomplete nieuwsberichten op het net te zetten en vervolgens te gaan zitten kijken hoe het volk daarop – veelal anoniem – leegloopt met kretologie. Dat lucht in bepaalde kring wellicht op, trekt ongetwijfeld bezoekers naar de website, maar heeft met ordentelijke informatievoorziening niets te maken. Zal ook eerder gaan vervelen dan eigenschappen als kwaliteit en betrouwbaarheid. En… redacties zouden moeten (blijven) opkomen voor het belang van de ordentelijke nieuwsvoorziening. Juist ook, nu de druk steeds groter wordt om werkelijk overal entertainment van te maken.

 2. MarkinBeeld

  Met andere woorden: Laat driekwart van de Zeeuwen links liggen, want ze zijn te dom om een doordachte reactie te geven.

 3. admin (Auteur bericht)

  @ Pim: dat kanaal hou ik er graag bij voor de berichtgeving over honden & baasjes die naar zelfde film kijken en haute cuisine nieuws vanuit kraan te Breskens.

  En toch ook: liever een dicht forum, dan vol rotzooi van ongeleide projectielen.

 4. Pim

  Ook uw oude mediakindje heeft groeiproblemen met het onwillige kind dat internet heet. Forums worden gesloten omdat in de onderbuik slecht verteerde informatie te hard rommelt.
  Bespringt u dan ook de aandrang om u te ontdoen van het televisiekanaal dat op het internet niet presteert?

  Met groet,

  Pim

 5. Rillart

  Halve nieuwsberichten. Zie niet over het hoofd dat reactie direct gelinkt is aan actie. De journalist doet in dit geval niet onder voor zijn reaguurder. Goede kunstwerken worden nooit beklad.

Geen reacties toegestaan.