Yohimbe

yohimbe001_a

Met Willem Kniknie heeft Zeeland muziekprogrammeur van formaat in huis. Dinsdag verrast hij te Middelburg met de Yohimbe Brothers,  impro-rock ensemble rond de te Londen geboren, maar in New York volwassen geworden gitarist Vernon Reid en daarmee voegt Willem opnieuw een bloem toe aan zijn prachtkrans avontuurlijke concerten voor de meer kritische liefhebber. Voor wie wil opsnuiven hoe vandaag op het hoogste niveau in New York muzikaal wordt geimproviseerd (en niet in  Blue Note kan zijn of naar Tilburg of Amsterdam wil rijden). Het concert zal ook achterin de zaal goed verstaanbaar zijn & draagbare telefoons behoeven niet te worden uitgeschakeld. Bovendien mag tijdens pauzes gekucht worden, liefst niet in mijn richting.

Bezetting:

Vernon Reid (Living Colour, James “Blood” Ulmer)   – gitaar, laptop
DJ Logic (Marcus Miller, Martin Medeski & Wood) – draaitafels, samples 
Maya Azucena (Stephen Marley, John Legend) – vocalen 
Taylor McFerrin (zoon van Bobby)  – human beatbox, raps 
Leon Gruenbaum (James “Blood” Ulmer, Chaka Khan ) – keyboards, laptop 
Jared Michael Nickerson (Burnt Sugar, The The) – basgitaar
Don McKenzie (Marc Ribot, P Diddy) – drums

1 Reactie

  1. Gosse

    Heb je al eens opgezocht wat Yohimbe is? Vraag maar eens hier:
    http://www.jellinek.nl/vraagenantwoord/

Geen reacties toegestaan.