Ginsbergjoep

gins001_a

Kameraad Joep beleeft nieuw hoogtepunt, nu vanuit Verenigde Staten belangstelling toeneemt voor zijn speurwerk inzake Europese omzwervingen van Allen Ginsberg(TabloidWendy: Britannia-aspect!) Deze activiteit bracht hem onder meer bij Simon Vinkenoog en Hans Verhagen met wie hij nieuwe plannen maakt. Het zal te Scheldestad geen verbazing wekken indien deze telg binnen afzienbare dagen naar Los Angeles reist voor nadere studie & lezingencyclus. 

1 Reactie

  1. wim hofman

    Volgens mij moet hij naar San Francisco, waar hij zijn beruchte gedicht Howl bracht. Het gedicht werd volgens mij ook uitgegeven door Ferlinghetti van de beroemde boekhandel City Lights, waar ook schrijvers kwamen als Kerouac (een gedenksteen ligt naast de winkel), Dylan Thomas en ook degene van wie Bob een stukje naam leende: Dylan Thomas; maar ook Brautigan en Peter Orlovsky met wie Ginsberg trouwde.

Geen reacties toegestaan.