Lievelingssteen

plotsklaps001_a

it’s always ourselves we find in the sea
e.e. cummings
 
Toen was ik nog jong en bezonnen en de zon scheen overal op en hij liet mij alles zien. Kijk, zei hij, dit is dit, dat is dat. Op het dak blink ik, een haan bezorg ik een vuurrood spookoog. Langs de weg groeiden toen brandnetels, braambossen, dwaalkruid. In het dorre gras bij de kromme boom lag rot sponzig fruit met de geur van zure cider en het venijnige gezoem van zwartgeel gestreepte wespen. Stof wolkte op, dorre bladeren maakten een rondedansje. De wind deed toen, lang geleden god na en de wolken bootsten alles na en werden daarom door de boze wind gestraft. De regen, hard begonnen, zocht uiteindelijk zoetjes de goot. Het water maakte van die gevoelige en droevige geluidjes en de regenboog stond wel drieduizend meter hoog, boven de zee. Bij de slordige vloedlijn een stuk hout met letters, geheimtaal, een vloek.
Dat moest terug vanwaar het kwam. Alles moest terug, de golven in, de plank, de arme, vierarmige zeester, de vieze vis, de werkschoen vol zand.
Ze begonnen met duidelijke tegenzin aan een onduidelijke tocht. Mocht alleen met mij mee een zwarte steen, koud en nat en rond, hij vulde precies mijn hand.

 Wim Hofman

 ‘Lievelingssteen’ zal in juni verschijnen in Op zekere dag ziet u plotsklaps de ware liefde, de nieuwe bundel van Wim Hofman die uitkomt bij Uitgeverij Em. Querido.

3 Reacties

 1. Mirre

  @Wim H. Dank voor deze informatie. Ik zal gaan sparen.

 2. wim hofman

  @ Mirre: De bundel komt in juni uit.
  Twee gedichten van mij staan deze maand in de Gentse Poëziekrant en in de aller allerlaatste Raster (dubbelnummer) staat een min of meer erotisch verhaal van mij, het heet Musette; het is een dialoog en daarom stuurde ik de tekst ook al naar toneelspeler Bram Kwekkeboom….

 3. Mirre

  Plotsklaps krijg ik last van kooplust 🙂

Geen reacties toegestaan.