Gezaghebbend

demo_aa

Even serieus. Wat ik in Zeeuwse media mis is een dagelijks, gezaghebbend & raadpleegbaar overzicht van sectoren & bedrijven die maatregelen hebben moeten nemen, voortvloeiend uit economische crisis. Er worden geen persberichten over uitgebracht die lekker kunnen worden overgeschreven, want ondernemers komen niet graag met de werkelijkheid naar buiten als die niet juichend is. (Geef je toe dat het slecht gaat, dan gaat het ook slecht). Daarom zou ter redactie daloude telefoon weer eens opgepakt moeten worden, moeten bedrijven gebeld en zou met goede toon van de licht-kritische aanhouder doorgevraagd moeten worden. Kom op journalistieke jongens en meisjes der Zeeuwse media, aan de slag s.v.p. , beschrijf de crisis systematisch! Ik garandeer een waaierd aan (gedwongen) arbeidstijdverkorting, salarisbevriezing, heenzending, inkrimping, bezuiniging, pensioen- en uitkeringsleed. Ik hoor het zelf allemaal wel, maar lees of hoor er niks of weinig over terug. De Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone, Vlissingen-Oost, de industriegebieden bij Goes, Middelburg, Zierikzee en Tholen. De havens, bedrijven die te maken hebben met transport & logistiek, loodswezen, opslag, garages, bouw, agrarische sector, midden- en kleinbedrijf you name it. Ik verzoek het als levende  Zeeuwse nieuwsconsument en voor de generatie na ons, die toch ooit zal willen nalezen hoe de ernstigste recessie sinds 1929 in de provincie merkbaar was. Pas als de media – doe het maar samen – in touw komen, krijgt de samenleving zicht op de situatie en zal gewerkt kunnen worden aan oplossingen. Media die het laten afweten zijn het contact met hun omgeving kwijt & gaan zelf roemloos ten onder. Dan zijn we nog verder van huis.

Dit zijn bijvoorbeeld vragen:

1. Wat is uw produkt of dienst? Aan wie levert u?
2. Hoeveel mensen werken direct/indirect voor u in de provincie?
3. Wat was uw omzet in 2008/hoe gaat het tot op heden in 2009?
4. Hoe investeert u in duurzaamheid, energiebesparing, milieu, innovatie?
5. Wat merkt u van de crisis?
6. Zo ja, welke maatregelen hebt u genomen/zult u nemen?
7. Hebt u overheidssteun nodig? Zo ja: hoeveel, voor wat?
8. Wat zijn uw verwachtingen voor tweede helft 2009?

1 Reactie

  1. admin (Auteur bericht)

    P.S. Oh ja, en wantrouw alle persberichten die melden dat het in sector zus of zo wel meevalt. Kamer van Koophandel: Zeeuwse ondernemers zijn optimistisch. Toeristische sector: Nederlanders blijven in eigen land, boekingen stromen al binnen. Het kan, maar het is niet aannemelijk en…eerst zien en dan geloven!

Geen reacties toegestaan.