Verslemmering

betjewolff001_a

Kleinschalig, compact, proportioneel.
Scheldestad 1979 voor de Verslemmering: winkels gevuld, leugenbord Grootscheeps Winkelplezier niet van node, afwezigheid van overkapte tochtgangen als duivenluiers, bestuur met mening, geen horeca- & junks driven gehaspel met winkelcentrum, plein- of gebiedsinrichting.
Gewoon: schaal & leefbaarheid voorop.
Wat was hier eigenlijk mis mee?

5 Reacties

 1. helge

  De Edah bedoel ik

 2. helge

  Ach ja die goeie ouwe V&D! Als je binnenkwam kon je rechts de trap op naar de dameskleding. Via een loopgang waar de kinderkleding hing, kwam je in het gedeelte aan de Glacisstraat. De stoffenafdeling was daar o.a. (met de patronenboeken van Burda) en de schoolartikelen waar je aan het begin van de grote vakantie al je agenda e.d. ging uitzoeken. Vervolgens weer met de trap naar beneden. Weet niet meer precies wat daar allemaal te koop was. Na sluiting van de V&D heeft een klein gedeelte van het personeel in dat trieste Vendex gewerkt, waar nu Daldi is gevestigd.

 3. Perspectie

  Daar was niks mis mee, maar wat er mis is, is dat de huidige gemiddelde burger zijn boodschappen niet meer voor neuro meer bij lokale middenstander wil kopen, maar zich liever -en alsnog meer- geld uit zakken laat kloppen door gemiddeld minder deskundige en hartstochtelijke grootgrutters, megamarkten en websjops. Een Prins, Dingemanse. Maljaars of zelfs Vroom & D houden het hoofd niet licht meer boven water, economisch bekeken. Iets met globalisering of zo.

 4. karin

  En wat had Vroom &Dreesman mooie deuren … misschien is het begonnen toen V&D wegging uit Vlis?

 5. Gosse

  Ik vermoed dat er iets mis was met de klok aan de paal met de verkeersborden. En toen men daar eenmaal mee bezig ging, werd alles maar op de schop genomen; van het een komt het ander.

Geen reacties toegestaan.