Ziltkatern

zilt002_a

Boekwinkel Drvkkery, woningbouwcorporaties & Provincie Zeeland vinden dat dit zompige gewest als attractief woongebied moet worden gepresenteerd aan blanke tweeverdieners, die nu nog elders wonen. Officieel predikt Zeeland Eind aan Groeidenken (Van Waveren), anderzijds blijft zij euro’s besteden aan reclamecampagnes, gericht op grotere drukte (Peijs). Zodoende trof Volkskrantlezer zaterdag in magazinehart Ziltkatern aan. Een Mikrogids van 24 pagina’s waarop alle geinterviewden – buiten bezwaar der Volkskrantredactie – eensgezind zijn over onze drassige regio: je bent er zo, je woont er rustig en toch is alles aanwezig dat randstadhartje begeert. Sterrenrestaurants, kitesurflokaties you name it. In eerste aflevering worden zaligheden bezongen van Middelburg, dat dit weekeinde alle   media haalde met onrust & gewonden in tasielzoekerscentrum. Aflevering 2 – nazomer 2009, we kunnen niet wachten – zal gaan over Scheldestad, waarover een jonge vriend uit Randstad laatst vroeg of men bezig is die te deleten. Ik: Nee, dat noemen bestuurders tegenwoordig liever kansen of uitdagingen.

1 Reactie

  1. Mirre

    He verdorie, de bezorger was deze week het magazine vergeten 🙁

Geen reacties toegestaan.