Biennale09

1 Reactie

  1. wim hofman

    Gisteren kwam Joost Bakker hier op bezoek. Hij is bezig met de inrichting van de tentoonstelling van schilderijen en tekeningen van wat hij Veerse Joffers noemt, in de Schotse Huizen in Veere. Er is tevens een tentoonstelling van schilderijen van schilderessen in Domburg. Hij kwam hier om de twee werken van Sarika Góth die wij hebben te lenen. De tekening is uit 1930, gemaakt in Ancona, waar veel Nederlandse kunstenaars heen gingen en een olieverf uit 1938. Hij kijkt wel uit naar de tentoonstelling en hij en Francisca van Vlooten zorgden voor een mooie publicatie. In zijn galerie in Middelburgis het muisstil. Er wordt niets verkocht , maar tot zijn verbazing komt er ook niemand meer kijken.
    Ik zie dat het in Venetië anders is. Alle kunstnieuwsgierigen zijn daar en kijken vooral naar design en naar maaksels. Dat men dingen boven het geachte publiek hangt is ruimtewinst. Ik zag ook voorwerpen op draaischijven iets dat ik in de jaren tachtig geleden in Baarle Hertog ook al eens zag ( de Vlaamse mensen die de installatie inrichtten gebruikten toen de draaischijven van platenspelers). Misschien is het een installatie van dezelfde Vlamingen? Het filmpje is vooral boeiend door al die kunsttoeristen die erop voorkomen. Ze hebben in hun leven al veel kunst gezien en lopen geroutineerd langs alles heen.

Geen reacties toegestaan.