Bunkerland

dishoek001_a

dishoek002_a

Als ik in Australië zou wonen,
zou ik steeds hieraan denken.
Nu fiets ik er even heen.
Bijvoorbeeld voor toevallige ontmoeting  met man van 81, die vertelt over bunkers waar hij vaak ging spelen, dat regelmatig blindgangers werden gevonden om nog te zwijgen over andere militaire rotzooi. Dat te Scheldestad 1000 keer luchtalarm is gegeven, vader paraat had moeten blijven in elektriciteitscentrale aan Koningsweg. Dat centrale een keer geraakt is, maar gelukkig: geen voltreffer. Nog even en de verhalen zullen verstommen; kennis zit dan alleen nog bij die ene boekennerd die als bezienswaardigheid met zijn cijferlijst in allerlaatste tabloid verschijnt alvorens richting Silicon Valley te verdwijnen. Dan kan hier de wederopbouw misschien eens ter hand worden genomen en hoeven we niet met z’n allen naar Australië.

2 Reacties

  1. Ad

    En welke spelletjes speelde die 81-jarige als zeventienjarige?

  2. Helge

    Ook mijn lievelingsplek op Walcheren! Daarom zal ik nooit emigreren.

Geen reacties toegestaan.