Crisisgolf

golf002_a

golf003_a

Bij Domburg te Vlinderdag.

1 Reactie

  1. wim hofman

    Het golfspel is uit verveling ontstaan, en dat kun je dikwijls goed zien. Soldaten die zich heel vroeger hier, in de Nederlanden verveelden brachten hun tijd door om met de kolf van hun geweer tegen een kogel te slaan. De kogel moest dan zo ver mogelijk weg of een doel raken, of in een putje terecht komen. Het spel schijnt door de hier toen verblijvende Schotten mee naar Schotland genomen te zijn. Het woord kolf werd golf en het in een putje slaan werd putting. Het idee blijft steeds hetzelfde. Men verveelt zich en gaat een balletje zo ver mogelijk weg slaan, zodat het in water of struikgewas of lang gras terecht komt en men het uren lang kan gaan zoeken. Op een fietstocht langs de Noordzeekust in Schotland kwamen we langs het ene golfveld na het andere. Er stonden borden met waarschuwingen, vlaggen en verbodsborden, want golfballetjes vliegen alle kanten uit en kunnen een wandelaar of fietser dodelijk treffen. De waarschuwingsborden en alarmerende vlaggen deden denken aan militaire oefenterreinen en dat is vanzelfsprekend als we naar de oorsprong van het golfspel teruggaan, en dat hebben we nu gedaan.

Geen reacties toegestaan.