Mission…

missie001_a

The Parish Church Of Kensington.

Naarmate kerkbezoek verder afneemt voel ik me er meer toe aangetrokken.
Het zal toch niet met punt 3 te maken hebben?

2 Reacties

  1. Mirre

    geloven in een hemels hiernamaals is voor velen een troostende gedachte ….
    blijf nog maar een poosje hoor.

  2. wim hofman

    Ik herinner me erg goed de eerste preek die ik als verse kapelaan hield in het Brabantse R. De preekstoel zat hoog, tegen een zuil, je moest eerst een trapje op en dan keek je neer op een duizendkoppige schare gelovigen. Ik heb toen uitgelegd wat ik daar kwam doen en ik had het over de belangrijke momenten in een doorsnee leven: geboren worden, trouwen, doodgaan. Volgens mij hebben ze daar in Londen een en ander uit mijn preek (1965) gelicht. Niet dat het helpt, het kerk- en moskeebezoek nemen af. Dat komt volgens mij omdat de organisatie van die kerk of moskee het verkeerd aanpakt. In toenemende mate is er belangstelling en behoefte om na te denken over belangrijke dingen die een ieder aangaan, en om zich te verdiepen in vraagstukken waar iedereen mee zit. De kerken en moskee├źn kijken doorgaans alleen maar terug en willen het verleden in stand houden. Dat dat op niets uitloopt lijkt me vanzelfsprekend.

Geen reacties toegestaan.