Leen de Broekert 1949-2009

broekert_koorkerk

Dierenarts Pol van de Vijver uit IJzendijke kwam eens op me af,
in een vorig leven:
 Ik geloof dat ik mede namens mijn vrouw spreek als ik u mijn erkentelijkheid betoon voor het programma Schoonoord op de zondagmorgen. Het past precies in ons patroon en de zondag is voor ons eenvoudigweg niet compleet zonder. Leen de Broekert maakt er werk van, zijn presentatie is kenmerkend, verraadt grote kennis van muziek en is niet zonder humor. We snappen dat het niet voor de massa is, maar juist daarom zijn we zo blij dat het er is.

***
Leen zelf maakte zich weinig illusies.
Hij vervaardigde eens een aflevering, die op 1 april (2007) is uitgezonden.
Hij schreef niet bestaande composities toe aan niet bestaande componisten, die werden uitgevoerd door niet bestaande solisten & orkesten.
Hij fantaseerde er lustig op los, van het hele programma klopte alleen dat het binnen het uur bleef.
Er is niet over gebeld.
 Hij kan nu God zelf vragen waar dat aan lag.