Brandenbarg

Ton Brandenbarg is directeur/bestuurder van “de grootste culturele instelling in de provincie Zeeland en één van de toonaangevende bibliotheken in Nederland” (eigen jaarverslag 2008).
Sinds gister mag hij als voorzitter van de Raad voor de Cultuur ook nog – gevraagd en ongevraagd – het provinciebestuur adviseren over het provinciaal cultuurbeleid.

Ja, zegt college van gedeputeerde staten,
naar onze mening voldoet deze kandidaat aan de eisen die de functie stelt. Er is gezocht naar iemand die “boven de partijen” staat, gevoel voor bestuurlijke verhoudingen heeft en affiniteit met cultuur.

PS Ik ken Ton en mag hem graag, hij is ruimschoots gekwalificeerd. Maar de combi met zijn hoofdberoep is op zijn minst curieus, ook al is de vorige culturele raad integraal opgestapt omdat niemand zich iets aantrok van uitgebrachte adviezen.