Bethesda

bethesda1931_a

Volgens mijn moeder ben ik hier geboren.
Zij kan het weten.
*
Het nieuwe ziekenhuis zal Admiraal De Ruijter (!) heten en verrijst te Middelburg op grondgebied van Scheldestad (?). Ik geloof niet dat er iemand meer geboren kan worden, dus aan de bevolking wordt gevraagd zich enigszins in te houden.

2 Reacties

  1. wim

    In het archief van de gemeente Vlissingen hebben ze een aantal zeer mooie foto’s van dat ziekenhuis. Ik herinner me een prachtige foto van de ziekenhuiskeuken en een foto van de ‘paviljoens’ om bepaalde zieken buiten te kunnen laten liggen, iets wat ik een zeer goed idee vind . De zieken krijgen dan in ieder geval frisse lucht, iets wat in het huidige ziekenhuis nauwelijks of niet te vinden is.

    Ik vermoed dat het oorspronkelijke gebouw erg is aangetast door verbouwingen die voor allerlei gezwelachtige uitstulpingen en uitwassen hebben gezorgd.

  2. Mirre

    Zo ook mijn kinderen…
    Voel nog steeds de naweeën als ik op documenten ‘Vlissingen’ als geboorteplaats bij hen moet invullen … 😉

Geen reacties toegestaan.