Bijnaderinziennetje

rectificatie001_a

Krant die lezer serieus neemt noem ik fideel,
een vriend die elke dag welkom blijft, bijna ongeacht de kosten.
Qua Delta duikt tabloid vandaag de diepte in en legt naar hartelust uit waar alle belangen zitten, hangen & liggen (Cromstrijen bezit 0,7% der Evides-aandelen). Tabloidcornelleke lokt zelfs een universitair hoofddocent uit Rotjeknor naar de Zeeuwse kolommen en bij Pauw en Witteman zien we voor het slapen gaan, dat zulke mensen veel weten en meestal gelijk hebben. Oef, dat wordt vast weer een regionaal debat. Dat moet ook, want we missen de directeur nog in het geheel, commissarissen en wat alle aandeelhouders vinden. Financieele Dagblad (FD) heeft dat al een beetje gehad, die zoeken nu macro. Ook hoor ik van verkiezingsprogrammaschrijvers, dat gemeenten zo weinig meer over Deltabeleid te zeggen hebben, dat ze van de aandelen af zouden willen, en wel aan de hoogste bieder. China koopt in de hele wereld energie. Stof zat dus voor een middagje onder leiding van Tabloidmaurits met de webcam.

In the meantime openbaart tabloid het hier afgebeelde Bijnaderinziennetje.
Dat is een Rechtzetting zonder Verontschuldiging.
Bij alinea 1 zeg ik, dat verhaal me redactiejargon lijkt voor artikel.
Bij alinea 2, dat de raad ook in de hier bezorgde editie een soort noodklok luidt, maar ik zocht tevergeefs naar het citaat “kapot gemaakt wordt”.
Derde alinea behandelt bovenkop. Er wordt van uitgegaan, dat lezers in en tussen Albrandswaard (1,1% Evides) en Zwijndrecht (0,2% Evides)  het onderscheid kennen met chapeau, onder- en tussenkop etc. Feit is, dat mijn artikel slechts 1 kop kende, vergelijk: Knaapje Stak Rijweg Over, namelijk “Doodsklap voor Delta” en daarin las ik niks van COR van Evides.
Het cryptogram? Zelden aan de puzzelpagina voorbehouden.