Helden

swarte000_a

Joost Swarte interviewt Robert Crumb over Genesis

1 Reactie

  1. wim hofman

    In bijna alle Amerikaanse kranten was er aandacht voor de Genesis van Crumb die een stukje van het Oude Testament tamelijk nauwgezet illustreerde. Er zijn natuurlijk altijd mensen die van mening zijn dat je de Bijbel niet mag uitbeelden, maar dat is al een oude traditie. Erg schokkend is het beeldverhaal van Crumb niet en ook zijn tekenstijl heeft zich niet erg ontwikkeld: een dikke pen, gedrongen mensen en dikke vrouwen – er staat er eentje op het kastje.
    Op de tekening van Swarte zien we aan de wand en op de grond een tweetal snaarinstrumenten. Een mandolinebanjo zie ik echter niet. Crumb speelde banjo met de Cheap Suit Serenaders. Wat er in de boekenkast staat kan ik niet zien, wellicht toch de albums en het kookboek van Crumb.

Geen reacties toegestaan.