Doodsklap

doodsklap001_a

Tabloidkijkend Drasgewest schrok vanochtend wakker van een “Doodsklap”.
Hij stond weliswaar tussen aanhalingstekens, bleek bij nader inzien slechts afkomstig van een ondernemingsraadsvoorzitter, maar hij werd toegediend naast de aftocht blazende DSB-directeur en had betrekking op het bedrijf dat onze hele regio voorziet van stroom, gas, water, kabel, digitale tv en internetdiensten (to name only a few).

Het provinciebestuur verkwanselt energiebedrijf Delta, vindt de Centrale Ondernemingsraad (COR). Het plan om waterbedrijf Evides los te koppelen, maakt het energiebedrijf kapot. “Zet het dan nu gelijk te koop”. Voorzitter Hans de Feijter van de COR van Delta is kwaad en verbijsterd. Het dagelijks provinciebestuur wil dat Evides over twee jaar rechtstreeks in publieke handen komt. Nu beheert Delta de Evides-aandelen. Volgens de COR is het plan “de doodsklap voor Delta”. (…)

Ook los van het innovatieve gebruik van aanhalingstekens blijft dit een zorgwekkend bericht. De Feijter mag nog wat doortetteren en aan het eind wordt gedeputeerde Poppelaars in 5 regeltjes sprekend opgevoerd: “De Staten hebben besloten dat Evides in publieke handen moet komen. We gaan het plan met alle aandeelhouders bespreken en letten op het publieke belang”. Het is een beetje, alsof ik die Scheringa hoor spreken, maar dan twee weken geleden. Ik besef dat ruimte te tabloid beperkt is en weet dat eindredactie is afgeschaft, maar is het teveel gevraagd als ik  lezersredacteur verzoek de argeloze lezer toch wat meer bij de hand te nemen en dit soort verhalen in het vervolg te voorzien van het standpunt van Delta-bedrijfsleiding inclusief Raad van Commissarissen, alsmede de aandeelhouders? En om uit te leggen hoe ver we ons in het proces bevinden en wat die zienswijzen allemaal te betekenen hebben voor de lezer met een huishouden? Ik zit verdorie al de hele dag te verwachten dat ik geen stroom, water en internet meer heb en dat ons filmfestival en wielerronde straks weer helemaal op zichzelf worden teruggeworpen.