Checkpoint

bellamyp001_a

Met Checkpoint Scheldestad lijkt iets niet in orde. 
Aan het Bellamypark, dat al honderd jaar zo heet, maar waarover deskundigen van buiten de provincie nu adviseren het Bellamyplein te noemen, nog even en het wordt Bellamykwartier, moet een centrum verrijzen waar drugsgebruikers hun benodigdheden kunnen aanschaffen.
Grofweg staat me bij, dat rond opknapping van stedelijke bibliotheek indertijd werd afgesproken, dat aangrenzende koffieshop in de Kerkstraat moest verdwijnen. Uit het zicht van boeklenende jeugd. Omdat we een tijd hebben gekend waarin  tolerantie jegens drugshandel nog groter was dan nu heeft burgemeester Jaap van der Doef ooit democratisch beloofd, dat de shop Bellamywaarts mocht gaan, naar een A-lokatie. Maar de praktijk is weerbarstig. We zijn twee burgemeesters verder, bibliotheek is al jaren open, coffeeshop zit nog altijd te Kerkstraat en op hoek Bellamypark/Nieuwstraat is na jaren een reusachtig pand afgebroken en gaapt al maanden een gat. Eigenaar van koffieshop zit in de gemeenteraad, houdt het college van burgemeester en wethouders politiek in de lucht en schrijft in columns dat hij van de stad houdt, maar het helpt allemaal niet om dit gat te dichten. Nu ik zelf niet in de gemeenteraad kom, zet ik hier maar weer eens een vraagteken. Ik hoor dat het stadhuis meeleest, dus misschien kunnen we zelfs zonder raad.