Jongenskamer’67

sept67_a

D’r rolde nog meer uit die schoenendoos.
Zoals deze, in mijn nieuwe jongenskamer.
Een met buigzaam hardboard afgezette ruimte waar ik me – mulo-diploom op zak – mocht wijden aan de taken der christelijke kweekschool voor onderwijzers. Eigenlijk wilde ik journalist worden, maar daarvoor ontbrak te Scheldestad een opleiding. Van Koos Postema had ik ergens gelezen, dat hij eerst onderwijzer was geweest, dus ik dacht: dan lukt het me misschien via een omweg. Leuk is, dat ik 20 jaar later met Koos heb samengewerkt. Hij was al over zijn beroemdste tv-programma’s heen (Achter Het Nieuws, Een Groot Uur U), maar ik zag hem regelmatig in  Muziekpaviljoen te Hilversum omdat hij met Willem Ruis Langs de Lijn presenteerde en van de radio genooooot! Ik werkte bij Met Het Oog Op Morgen (NOS, 1985-1989) en vertelde Koos, dat ik heel graag wilde, dat hij dit programma weer zou presenteren en dat ik daar op mijn jongenkamer al van lag te dromen.  Aldus geschiedde. Met Koos gingen werkelijk alle deuren open, gasten vonden het een eer door hem geinterviewd te worden. Koos sprak met het grootste gemak met ministers, putjesscheppers, wielrenners en Gerard Reve. In 1986 ben ik ben hem naar de Elfstedentocht geweest, Het Oog kwam uit het NOS-circus naast de Bonkevaart.
De foto toont overigens nog aan, dat Group 69 Sect (latere Dragonfly) haar tijd minstens twee jaar vooruit was. En in Amsterdam loopt in 2009 iedereen van onder de 30 weer met zo’n brilmontuur. Vinden jullie het gek dat ik weleens vermoed hoe sommige balletjes rollen? Er blijven uitzonderingen. Een mens wordt vaak niet alleen wiser, ook sadder.

2 Reacties

  1. admin (Auteur bericht)

    @ Gerard: Ben nooit zo’n spuiter geweest…

  2. Gerard

    O was jij dat die rond die tijd of ietsje later de graffitispuit ter hand nam om groot Group’69 Sect aan te brengen op het muurtje vlak bij de Scheldepoort (hoek Aagje Dekenstraat/Scheldestraat)?

Geen reacties toegestaan.