Magnificat

magnificat001_a

Twee keer loop ik hier voorbij in de winkel.
Maar als de stapel bij keer drie nog steeds onaangeroerd ligt, sla ik toe.
Zeventien van die Magnificatjes bezit ik nu, zoiets.
Bij deze wordt op CD 1 Missa BWV235 toegevoegd, alsmede de orgelstukjes 733 en 541.  Ik moest denken aan mijn vader, lang geleden. Hij was reusachtig muziekliefhebber, maar bezat vrijwel geen vinyl. Het was niet zo’n vetpot bij ons thuis en we hadden de radio. Op een dag ging hij nochtans in op een aanbod van boekenclub ECI. Een orgelplaat van Bach moest het worden met de Passacaglia en Fuga in C mineur (BWV 582). De plaat ging echter steeds retour afzender, omdat het ding ter hoogte van de triolen begon te janken. Zelf rekende hij op een incident, ik dacht aan een mislukte oplage, die aan het officiele circuit was onttrokken, richting sloebers die niet meer dan f 4,95 per elpee wilden betalen. Bij beluistering van schijf 1 uit bovenstaande verpakking komt het begrip ergernis niet in gedachten.  Magnificat & Missa zijn om door een ringetje te halen, het orgel wordt kloek bespeeld en als ik tijd heb, zal ik toegevoegd DVD’tje ook nog eens bekijken.