Concertbereik


Bij concerten draait het om bereik.
Wat zou gebeuren indien Ons Genoegen bij nieuwjaarsconcert 2011 eens voor die smalle gleuf gaat zitten in plaats van erin, met het publiek er omheen gedrapeerd? Dan zien meer mensen uit het publiek meer mensen uit de harmonie en dat scoort hoger qua bereik. De harmonie speelde de sterren van de hemel met Offenbach, Shostakovich & medley uit Miss Saigon. Als evenwel “niemand minder dan” Margriet Eshuijs onderweg naar Scheldestad in een sneeuwduin was blijven steken, hadden wij haar niet gemist. Zij legt altijd overal uit hoe de popmuziek in elkaar zit, maar dat haar eigen vokalen het benodigde bereik kwijt zijn, moet het arme publiek zelf ervaren. Je maakt mij niet wijs dat Maarten Peters (gitaar) en Co Vergouwen (toetsen) daarover niet bruikbaar zouden kunnen adviseren. 

2 Reacties

  1. bvde

    +1 voor Wim.

  2. wim hofman

    Oude Christelijke kerken zijn geconcipieerd als een min of meer smalle weg met bomen erlangs; in de verte (oosten) gloort het licht. Die architectuur heeft niets te maken met een nieuwjaarsconcert van Ons Genoegen. Bovendien moest het gebouw galmen: dat was nodig om de basisnoot van de (Gregoriaanse) muziek te lang laten hangen. Veel van die gebouwen zijn m.i. absoluut niet geschikt voor anderssoortige (niet diatonische) muziek.

Geen reacties toegestaan.