Polyvalent

 

Tuttuttut… als Somali-piraatjes op hi-techwijze gevangen worden genomen en ontwapend, worden ze weer teruggezet omdat geen land ze hebben wil. Zelf zouden ze het liefst meevaren naar de lekker warme gevangenissen van Belgie of Nederland, waar op tijd gevarieerde maaltijden worden rondgebracht.
Bij Damen Scheldestad wordt zo’n door de Nederlandse marine richting zuiderburen doorgeschoven polyvalent fregat voor de zoveelste keer up-to-date gemaakt. Dat levert werkgelegenheid op en een baan is beter dan geen baan, maar een stemmetje in mij zegt, dat het opknappen van een oorlogsschip dat bij het bescherming bieden aan de handelsvloot van de Europese politiek geen deuk in een pakje boter mag duwen een beetje water naar de zee dragen is. En bij alles wat ik lees over de Joint Strike Fighter denk ik soortgelijks. Zet u dat maar in uw krant.

1 Reactie

  1. Arjen

    ook ik stel voor de Leopold I aan de ketting te leggen, ook omdat de Raad van State zich nog moet uitspreken over de natuurcompensatie Westerscheldeverdieping en de Zeemacht in Belgie aantoonbaar slecht onderhoud pleegt.

Geen reacties toegestaan.